Het gebruik van nieuwe huidverzorgingsproducten

Ben jij lang bezig of heb jij haast met jouw huidverzorgingsroutine? Je hebt niet 6 verschillende producten te hebben en er zijn meerdere manieren om huidverzorgingsproducten te gebruiken. Een goede reiniging is voor iedereen belangrijk die een gezonde en mooie huid wil. 

Er is geduld nodig voor een nieuwe huidverzorgingsroutine

Je huid kan reageren op nieuwe huidverzorgingsroutine, positief of negatief. Het betekent dat de huid probeert te wennen aan nieuwe producten. Je huid kan rood en/of droog worden en je kan last krijgen van meer onzuiverheden. Het is belangrijk om geduld te hebben en de tijd te nemen om je huid te laten wennen. Neem een voorbeeld aan nieuwe mensen ontmoeten, dan moet je toch ook wennen aan elkaar? Zo is het ook met iedere huid.

Maar welke producten heb jij nou voor jouw huid nodig? Er zijn zoveel verschillende soorten en allemaal met een andere werking, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het duurt ongeveer 30 dagen tot de huid gewend is aan nieuwe producten en je resultaat begint te zien. Begin jij net met huidverzorging? Dan is het het beste om te beginnen met een cleanser en vocht inbrengende crème. Na een paar weken zou je kunnen overstappen op serums en peelings.

Starten met huidverzorging en kenmerken met nieuwe huidverzorgingsproducten

Voordat je een fortuin gaat besteden aan producten, is het belangrijk om na te gaan of jij problemen ervaart met je huid. Het kan zo zijn dat je huid droog, vettig, onzuiver is of dat je een gecombineerde huid heb. 

Je kan ervoor kiezen om te beginnen met 1 nieuw product of om al jouw producten te vervangen. Het is natuurlijk belangrijk om de juiste producten voor jouw huid te vinden,  zodat jij een gezonde en verzorgde huid krijgen. 

Voeg nieuwe producten toe aan jouw huidverzorgingsroutine

Als het weer wat kouder wordt buiten hebben veel mensen een droger gezicht en dan is het juist goed om een gezichtscrème met hydraterende en beschermende ingrediënten te gebruiken. Mocht jij jouw favoriete crème al hebben gevonden, is het nooit verkeerd om een gezichtsolie aan je routine toe te voegen. Er zijn veel mensen die denken dat gezichtsolie de huid zal verslechteren, vettiger zal maken of onzuiverheden zal veroorzaken. Integendeel zal de olie hydrateren, verzorgen en beschermen.

Schone en gezonde huid met een gezichtsscrub

Het is een goed plan om een gezichtsscrub in je routine toe te voegen die je een paar keer per week gebruikt. Je huid maakt continue nieuwe huidcellen aan en moeten de oude huidcellen verwijderd worden. Het is een goede taak voor een gezichtsscrub om afvalstoffen en dode huidcellen kwijt te raken. Zodra je een gezichtsscrub gebruikt gaat je huid hier strakker en elastischer van aan voelen.

De peeling doet het werk als je jouw gezicht scrubt

Let op, de peeling doet het werk als je jouw gezicht scrubt. Gebruik altijd zachte bewegingen en laat het product het werk doen. Zo verwijder je enkel een droge huid en dode huidcellen, zonder dat je de "gezonde huid" beschadigt,

 

 


CommentA

Please note, comments must be approved before they are published

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.